WS fotoklubu F99 slévárna Kamenicky Šenov

Když jsme v sobotu ráno s Milanem, Láďou a Emilkou nasedali do auta, abychom se vydali na fotografický workshop, provázelo nás krásné podzimní počasí. Sluníčko se čile prodíralo jitřním oparem a nad vodou se fotogenicky tetelily mlžné chuchvalce.

Pan Jiří Siedek už nás očekával a lepšího průvodce jsme si nemohli přát. Firmou, která vznikla de facto „na koleni“, nás svérázný pan Siedek provedl opravdu důkladně. Jeho vyprávění o začátcích firmy na odlévání barevných kovů, rodině i vztahu křemeslu skutečně stálo za to. Kromě svítidel se vdílně odlévají originální kování na okna, zdobné kliky či bytové doplňky a jejich výrobky lze najít v mnoha významných budovách (divadla, muzea, hotely, školy, kostely). Jen nás mrzelo, že jsme nemohli fotit při plném provozu, ale nakonec nám pan Siedek předvedl alespoň spájení mosazných dílců, takže jsme odjížděli naprosto spokojeni.

Jako vždy jsme své dojmy a postřehy nakonec probrali u dobrého oběda v restauraci „Ajeto“ v nedalekém Novém Boru, kde je možnost pozorovat dělníky při výrobě skleněných objektů. Myslím, že to byla ta pověstná třešnička na i jinak vydařeném workshopu.

Na závěr ještě musíme poděkovat Ríšovi Kotwiejovi, který celou tuto akci zorganizoval a domluvil, i když se jí nemohl osobně zúčastnit.

Blanka Nováková 20. 9. 2015

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious

*
*
841937
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Komentáře
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace